UH Fest 2022: az első infók és fellépők

Többéves hagyományunkat folytatva októberben ismét nemzetközi és szabad zenei fesztivált szervezünk.  Az elmúlt évekhez hasonlóan hét napon át tartó UH Festnek, illetve nagyjából harmincöt fellépőjének Budapest több koncerttere ad majd otthont, köztük a Trafó, a Gólya, a Három Holló és a Francia Intézet. Az idei fesztiválra a bérletek itt érhetők el.

Az UH Festtel továbbra is elsősorban magyarországi premiereket mutatunk be és igyekszünk a szorosan vett műfaji kereteken túli izgalmakat keresni, továbbá a kultúrák, színterek és szubkultúrák közti párbeszédet erősíteni. 

Új helyszínen tartjuk nyitóesténket. Október 10-én, hétfőn a Dürer Kertben indítjuk a hetet a Neon Drog Arkestra koncertjével, amely márciusi koncerteseményünkön a Shit And Shine előtt bemutatkozó Neon Drog kétdob-szinti duó továbbfejlesztett formációjaként még több dobbal, a Kripta közösség szupergrupjaként lép színpadra. Az estén duóként játszik Palmovka és Prell, a közép-európai elektronika két meghatározó alakja; továbbá a Tears|OV, azaz Lori E Allen, Deborah Wale és Katie Spafford kozmikus-gótikus-kollázs-improvizáció zajtriója Angliából, akiknek a tavalyi Pluto's Return című lemezéből sugárzó szürreális energiák lenyűgöztek minket.

A szombati napon ismét visszatérünk a Trafóba, ahol Coby Sey, a délkelet londoni pezsgő zenei színtér kulcsfiguárja, a kísérleti r&b, a poszt-triphop, a jazz, az improvizáció, a grime és a klubzene határain egyensúlyozó énekes és producer, Mica Levi, Tirzah, Babyfather (Dean Blunt) rendszeres alkotótársa, a CURL kollektíva alapítója, illetve az NTS rádió rezidense. Coby Sey zenekarral lép fel, első önálló nagylemeze szeptemberben jelenik meg.

Az este másik nemzetközi vendége a montréali Vicky Mettler avantpop projektje, a Kee Avil, amely elektroakusztikus érzékenységgel bontja le és építi újjá a dalstruktúrát kényelmetlenül szép kompozíciókká, első lemezét a Constellation adta ki tavasszal. A Trafó nagytermében tartott koncertre már kaphatók a kedvezményes elővételes jegyek.

Augusztus folyamán újabb fellépőket és részleteket osztunk meg veletek, a teljes program és napi bontás várhatóan szeptember első felében lesz nyilvános. Honlapunk folyamatosan frissül, a Facebookon a külön fesztváleseményeinket tudjátok majd követni, de az Instagramon is fent vagyunk. 

Az UH Fest 2022 összes koncertjére érvényes kedvezményes bérletek augusztus 26-ig kaphatók, utána teljes áron lesznek elérhetőek. A külön napi eseményekre szintén lesz lehetőség elővételes jegyek vásárlására, illetve a helyszínen is válthatók majd belépők.

Lejjebb görgetve a fehérségbe pedig idei vizuális témánkat láthatjátok, amelyet – mint 2018 óta minden évben – a de_form készített.

Back