UH Fest 2019 x SHAPE x utolsó kedvezményes bérletek

Október első hetében ismét zenei fesztivált rendezünk és műfajokon átívelő kalandokat keresünk Budapest különböző klubjaiban, helyszínein, tereiben. A szeptember 29. és október 6. között zajló UH Fest eseményein közel negyven nemzetközi és hazai fellépő játszik élőben, a koncerteket és a dj-szetteket műhelyprogramok is kísérik.

Az UH Fest alapítója, része és partnere a tizenhat európai és előremutató zenei fesztivált tömörítő, az Európai Unió Creative Europe programjának keretében finanszírozott, 2015 óta működő SHAPE Platformnak. Együttműködésünk idén is folytatódik, ennek keretében kilenc előadót mutatunk be a 2019-es fesztiválon.

Záróeseményünkön lép fel dj-szettjével Parrish Smith, a holland Volition Immanent duó fele, akinek a Dekmantel UFO, Knekelhuis, L.I.E.S. kiadók jelentették meg produceri munkáit, dj-ként műfaji és klubszabályokon túllépő öntörvényűsége teszi izgalmassá. Szintén a belga-holland elektronikus zenei színtér feltörekvő figurája a venezuelai születésű Bear Bones, Lay Low, akinek élő fellépései hipnotikus-repetitív rituálék az archaikus és a futurisztikus képzelt határterületein.

Két magyar is része az idei Shape programnak, az egyik Mákó Rozi, aki Committee duójával és Tzering néven a technó irányába kalandozik, a fesztiválon azonban kevésbé ritmusközpontű szóló elektronikus műsorát adja elő. A másik Pándi Balázs dobos, aki Magyarországon először mutatja be több éve aktív duóját Keiji Haino japán avantgárd rockikonnal.

Bemutatjuk továbbá Lucy Railtont, akinek tavalyi, Modern Love által kiadott Paradise 94 című lemeze elvarázsolt minket; Jessica Ekomane, a folkstruktúrák és a kísérleti zene, a pszichoakusztika és térbeli interferenciák területein alkotó, kutató hangművészt, akinek első lemezét idén jelenteti meg a neves Important Records; a fantasztikus Reggaetoneras-mixsorozat mögött álló, Maoupa Mazzocchettivel és az Edition Gravats körrel együttműködő, egyszerre játékos és politikus Clara!-t. A felkiáltójel a nevében van, de kifejezi a lelkesedésünket is.

Új, lenyűgöző audiovizuális műsorát mutatja be a fesztiválon Robert Curgenven, Írországban élő ausztrál zenész, aki a szentpétervári Gamma fesztivál egyik csúcspontja volt az éves Shape showcase-en; továbbá a techno, a dub, az industrial fura mutánsát játssza nekünk majd élőben gépekről Somaticae és C_C duója, a brüsszeli-lyoni OD Bongo.

Az UH Fest programjának a nagyobb részét függetlenül valósítjuk meg a Shape-pel való együttműködéstől. 

A fentieken túl a korábban bejelentett fellépőinkről itt és itt olvasható bővebben - ők Lea Bertucci amerikai szaxofonművész; a palesztin elektronikus és hiphop underground kulcsfigurája, Muqata'a; az iráni Ata Ebtekar, azaz Sote perzsa hagyományos hangszereket és hangszeres hagyományt elektronikusan manipuláló konceptuális trióműsora, a Parallel Persia; a Solar The Monk című új lemezét a fesztiválon bemutató magyar Dorota; a szintibizarr űrpopzenét játszó izlandi dj. flugvel og geimskip; az ODJ finn duó, azaz Sähkö Recordings és Keys Of Life mögött álló Tommi Grönlund és Harri Hännikäinen; a Halcyon Veilnél tavaly megjelent nagyszerű és hallucinatív, illetve zavarbaejtően szexuális Adoration lemezt alkotó Melissa Gagné, azaz Cecilia performansz-, hang- és videóművész; valamint a francia zajszíntér kívülálló kultzenekara, a Sister Iodine

A fentiek a 2019-es UH Fest fellépőinek nagyjából 40 százalékát teszik ki. Bérleteink augusztus 4-ig kaphatók kedvezményesen online, utána teljes áron lesznek hozzáférhetőek. Szeptember elejéig folyamatosan jelentjük be a fesztivál programjának második felét. A fesztivál Facebook-eseménye itt követhető

További szép nyarat kívánunk!

Back