Négy újabb fellépő és az októberi UH Fest helyszínei

Október 10. és 17. között közel negyven hazai és nemzetközi fellépő játszik az idei UH Festen. A húsz éve működő, 2014 óta pedig évente megrendezett szabad zenei fesztiválnak 2022-ben hat budapesti helyszíne lesz; először megy az új Dürer kertbe, amelynek kistermében tartja nyitóestjét, illetve másnapi, keddi koncertjeit is. Visszatér a nyolcadik kerületi Gólyába és két napra a Turbinába, három év után a Három Hollóba, a szerdai napot idén is a Francia Intézetben tartja, a szombatit pedig sok éves hagyományának megfelelően a Trafóval együttműködésben valósítja meg. 

Az idei UH Fest bérletek már kaphatók.

A fesztivál utolsó napján, vasárnap, a Turbinában lép fel Parker „False Prpht” Black és Warren „Poozy” Jones hardcore rapet, tech-punkot és ritmikus noise-t ötvöző duója, a Prison Religion. Új albumuk, a Hard Industrial B.O.P. nyáron jelent meg Lee Gamble UIQ kiadójánál. Velük lép egy színpadra a nyakatekert iramot diktáló pszichedelikus hardcore-punkot játszó Palánta – a fesztivált nyitó Neon Drog Arkestrához hasonlóan – a Kripta közösségéből, Norms-, Észlelés-, Unholy Sativa és Unit736-tagokkal. Nekik ősszel jelenik meg az első lemezük.

Az UH Fest keddi napján mutatja be magyar közöség előtt tavalyi, bemutatkozó albumát a Hágában végzett és Rotterdamban élő Mákó Mári, aki nővérével, Mákó Rozival közös Commetee nevű technoduójával pár éve már játszott a fesztiválon. Oudemian című szólólemezén a post-club elektronika akusztikus hangszerekkel ötvözve kamarakompozíciókká állt össze, ezt mutatja be nálunk is háromfős zenekarral és a műsorhoz tartozó mozgó képanyaggal.

A fesztivál csütörtöki napján lép fel az okkult olasz újpszichedélia mozgalmának egykori kulcsalakja, Antonio Tricoli, azaz Toni Cutrone, aki Mai Mai Mai nevű szólóprojektjével a dél-olasz folktradíciókat és rituálékat gondolja újra a kavargó-rétegződő elektronika, etnográfiai hangdokumentumok és drone-hipnózis eszközeivel, újabban dalok újrakonstruálásával is.

Korábban bejelentett fellépőink: Kee Avil, Coby Sey, Neon Drog Arkestra, Palmovka/Prell, Tears|OV, Ale Hop, Heta Bilaletdin, Vica Pacheco, Babau, Isabella Forciniti, Frédéric D. Oberland & Irena Z. Tomažin – róluk erre és erre olvasható bővebben. 

Az UH Fest minden koncertjére érvényes elővételes bérletek itt kaphatók. A külön napi eseményekre szintén lesz lehetőség elővételes jegyek vásárlására, illetve a helyszínen is válthatók majd belépők a koncertek napján (a helyszínek befogadóképességétől, illetve az eladott elővételes jegyek és bérletek számától is függően). 

Coby Sey és Kee Avil szombati koncertjére már kaphatók elővételes jegyek a Trafó oldalán.

Ezzel az UH Fest idei fellépőink közel fele nyilvános, a következő két hétben újabb neveket jelentünk be, a program és a teljes napi bontás szeptember közepén várható.

Az UH Fest továbbra is a szorosan vett műfaji kereteken túli izgalmakat keresi, illetve a kultúrák, színterek és szubkultúrák közti párbeszédet igyekszik erősíteni – elsősorban magyarországi premierekkel. 

Az UH Fest 2015-ben egyik alapítója volt a tizenhat európai zenei fesztivált tömörítő, a feltörekvő és előremutató európai zenészeket támogató, az Európai Unió Creative Europe programjának keretében finanszírozott SHAPE Platformnak, amely az idei évtől SHAPE+ néven újabb ciklust kezd, ezentúl tizenhárom szervezet együttműködéseként, köztük továbbra is az UH Festtel, mint egyedüli magyar fesztivállal.

Back