Az UH Fest egyike azon ritka magyarországi eseményeknek, melyet a kalandvágy vezérel: új utakat, kifejezésmódokat kereső zenészek és a felfedezésekre, meglepetésekre nyitott közönség találkozóhelye. 2001 óta 7 fesztivál és számos egyszeri koncert alkalmával több mint 40 ország, 450 zenészét léptettük fel.

Mind a fesztiválok, mind az egyestés koncertek esetében különös hangsúlyt fektetünk a nem konvencionális megközelítések és egyedi, nemzeti színterek bemutatására, melyeket gyakran hagynak figyelmen kívül a helyi médiumok és a nagy tömegfesztiválok szervezői. Alapelvünk, hogy a programok összeállításakor átlépjük a szorosan vett műfaji határokat; hogy eltérő stílusú és hangvételű előadókat állítsunk egymás mellé.

Sikerként könyveljük el, ha a közönség valamennyi tagjának megadhatjuk a felfedezés örömét, hogy rendezvényeinken akaratlanul is találkozik olyan zenével, ami nem feltétlenül tartozik a preferált műfajai közé, vagy egyszerűen addig a radar alatt maradt. Mélyen hiszünk abban, hogy az ilyen típusú felfedezés, a kultúrák közötti párbeszéd — legyen az akár nemzeti vagy szubkultúrák közötti — kivételes közösségteremtő erővel bír, inspiratív közeget teremt és nem utolsósorban egy újfajta öröm forrása lehet.


Az UH Fest, UH Est és UH Demo események szervezője a non-profit alapon, önkéntesek segítségével működő Ultrahang Alapítvány.

Ha szeretnéd támogatni az alapítványunkat, kattints a lenti gombra. Minden adományért nagyon hálásak vagyunk.





szervezők

Nun András, Kiss Gergő, Puskár Krisztián, Rónai András, Lucia Udvardyova, Bertók Márton

design & web

Bertók Márton


Éves mérlegek

2000–2016