| Alzheimer Trio

03.24 Szombat, 16:00-19:00

Merlin (kisterem)
1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.

Vissza a fellépőkhöz

Alzheimer Trio

total-impro-quasi-free-no-memory music action!

Az Alzheimer Trio folyamatos és kompromisszummentes improvizációs zenei akciója 2005-ben kezdődött, akkor amikor Tomaž Grom, Matjaž Manček és Marjan Stanič találkoztak a színpadon az audió/vizuális kísérleti Bast Collective és a free jazz Lolita Libre tagjaiként.

Grom a linzi Bruckner konzervatóriumban tanult bőgőzni, és számos különböző zenei stílusban zenél utóbbi időben. Hangszerét elektronikus eszközökel együtt használja. Számos felvételen játszik és egy nagybőgőre írt szóló felvételt is készített La passion de Jeanne d'Arc címen. Mindezek mellett Grom több mint 40 színházi-, film, báb- és táncdarabhoz szerzett zenét.

Manček klarinétosként kezdte zenei pályáját a helyi rezesbandában, ahonnan gyorsan gitárra és a noise-rockra váltott. Néhány éve kezdett együttműködni a Lolita nevű jazz-rock és a Lolita Libre impro-jazz zenekarokkal. 2004-2006 között tagja volt a Bast Collective nevű multimédiás csoportnak. 1996 óta számos zenével kapcsolatos kezdeményezés részese: zenei szerkesztő, újságíró, dj a Radio Studentben és klubokban, koncertek, fesztiválok, zenei sorozatok szervezője, az experimentális elektronikát kiadó rx:tx, a Gromka klub impro sorozatainak koordinátora.

Stanič egy hard core zenekarban kezdett zenélni 1991-ben. Ma a Lolita jazz-rock, és a Zhoambo Zhoet Workestrao, a Chompe nevű színházi csoport, a Bast Collective, a cigány fúziós Amala tagja és játszik a Macedón Foltin zenekarban is.

A zenekar alakulás évében 25 koncertet adott Szlovéniában, Szlovákiában, Ausztriában, Olasz- és Németországban, és olyan jelentős előadókkal vett részt improvizációs szeánszokban, mint Anthony Pateras, Robin Fox, Will Guthrie, Ferran Fages, Jean-Philippe Gross, Devil?Man, Ignaz Schick, Mikrokolektyw, Mimesys és Dieb13.

Hanganyag

Kapcsolódó oldalak