| Bong-ra

03.22 Csütörtök, 20:00-03:00

Merlin (nagyterem)
1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.

Vissza a fellépőkhöz

Bong-ra
Bong-ra

A hollandiai illetőségű Jason Kohnen a.k.a. Bong-Ra 1997-ben kezdte meg munkásságát, ami a mai napig abból áll, hogy metál brutalitásba, hardcore intenzitásba és rave őrültbe csomagolt szilánkokra tört ütemeket zúdít a hallgatóságára. Zenéje minden egyes elemében a maximumot hajszolja: gyors, hangos és kemény. Nem az a típusú, amelyik szégyenlősen, ha nagy nyitottsággal fordulunk felé, feltárja magát. Itt szó sincs ilyesmiről: Bong-Ra simán orrba gyűr. Amellett, hogy egy adrenalinpumpa, Bong-Ra zenéjének másik említésre méltó tulajdonsága, hogy egyedi, ugyanakkor széles zenei skálán mozgó hangzással bír. Ő nem az egyszeri breakcore producer, aki tízszeresére gyorsít egy amen ütemet, rádob valami ragga mintát, elhelyez egy kiállást, aztán elégedetten hátradől. Bong-Ra színes zenei kollázsokat készít, és éppúgy átvesz elemeket a klasszikus jungle-ból, mint a gabba-ból, jazz-ből, rave-ből és a metálból. Ez utóbbi különösen hangsúlyos, ha nem is feltétlenül mindig a zenében, de a hozzáállásban szinte állandóan tetten érhető a rocker attitűd. Ő maga is a „jungle rock” jelzővel illeti saját zenéjét.

Bong-Ra energikus zenéje mögött egy meglehetősen tevékeny ember áll, hiszen Jason Khonen rendszeres breakcore esteket (Breakcore a Go-Go!, The Junglist) szervez hazájában, kettő kiadót vezet (Clash Records, Kriss), és különböző holland múzeumokban, illetve alkalmanként a Rotterdami Filmfesztiválon szerepel.

Élő fellépésein sokszor a zene szerves kiegészítője a vizualitás. Meghódította már az összes nagy holland fesztivált, bejárta Európát, és olyanokkal játszott együtt, mint Venetian Snares, dj /Rupture, Panacea, Tech Itch, DJ Scud, Soundmurderer, Remarc, Speedy J, John B, Sunn 0))), Godflesh stb., stb.

Bong-Ra termékeny producer. Rengeteg kislemeze és négy albuma jelent meg számos különböző kiadónál.

Hanganyag

Kapcsolódó oldalak