| Phon.o

03.23 Péntek, 20:00-04:00

Merlin (nagyterem)
1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.

Vissza a fellépőkhöz

Phon.o
Phon.o

Carsten Aermes, azaz Phon.o a szénát a pajtában, a sarat a mezőn és a birkabégetést jelöli meg, mint mély és mocskos hangzásának kialakulásában komoly szerepet játszó tényezőket. A kilencvenes évek elején kapja meg első lemezjátszóit, amelyeken minden éjjel gyertyaláng mellett gyakorol. Valamivel később, 1997-ben maga mögött hagyja a vidéki idillt a nagyváros fényeiért cserébe. Berlinbe költözik egy szűkös kis lakásba, amit jelentéktelensége miatt még az oroszok sem foglaltak el.

Ám innentől kezdve gyorsulnak fel az események: Phon.o elkezdi saját zenéit barkácsolni, melyek jellemzően, dubos ihletettségű, koszos hangzású techno darabok. Nem kell sokat várni az első megjelenésre, ami 2000-ben realizálódik, mégpedig a részben Kit Clayton által vezetett Cytrax kiadónál. Közben a sors hamarosan összehozza a legnagyobb rocker techno producer és kiadótulajdonos T.Raumschmiere-vel, aki ráveszi, hogy csatlakozzon a Shitkatapult táborhoz. Váltás történik Phon.o zenéjének hangzásában is, némileg háttérbe szorulnak a dubos utalások, miközben feltűnnek benne a hiphop, a dancehall a booty beats nyomai - na meg a vokál minták. Mindez valami szétcsavart, tudathasadásos egyvelegként. Innentől kezdve a siker észrevehető és mérhető: Phon.o keresztül-kasul bejárja a világot, lendületes, mély, koszos, ugyanakkor progresszív élő szettjeivel - de csak átmenetileg ragadja el a nagy rock'n'roll életérzés.

Hamarosan ismét a változtatás szükségét érzi, és mint a berlini Művészeti Főiskola hallgatója, kreatív energiái egyre nagyobb részét vezeti le különféle művészeti projektekben. Lemezborítókat tervez – főleg a Shitkatapult kiadványok számára – csatlakozik a Kiosk Royal designer csapathoz, de foglalkozik grafikával, video- és hanginstallációk készítésével is.

Miután kipróbálja, hogy milyen a társadalom hasznos elemének lenni Phon.o 2005-ben visszatér a zenéhez és a klubok tánctereihez. Mégpedig egy izgalmas, új formációval, mely a The Bareback Show névre hallgat, és amelyben a főszerephez 2 DJ, 4 lemezjátszó és seregnyi locked groove jut. Phon.o olyannyira elkötelezettje lesz e felállásnak és a locked groove-nak, mint olyannak, hogy meg is jelentet egy ezekből 100 darabot tartalmazó EP-t a Normoton kiadónál 2005-ben, majd még egyet 2006-ban. 2005 kiemelkedően termékeny év Phon.o számára, hiszen saját nevén is megjelenik albuma, mely szintén a rá jellemző eklektikus, techno-dub-booty-dancehall egyveleget hozza.

Hanganyag

Kapcsolódó oldalak