| Hyner of Maos Rache Soundsystem

03.24 Szombat, 19:00-04:00

Merlin (nagyterem)
1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.

Vissza a fellépőkhöz

Hyner of Maos Rache Soundsystem

Hyner a nürnbergi Hartl Konopka legújabb művészneve, aki alapítója és 10 évig vezetője volt a sokak által nagyra tartott Maos Rache Sound Systemnek, hogy aztán három évvel ezelőtt átadja a vezetést és hétköznapi DJ-vé és szervezővé alakuljon.

Mao Rache (Mao bosszúja) a posztmodern tipikus gyermeke, kódokkal és a nehezen összeilleszthető dolgokat illeszti össze. Egy agyament ötlet a korábbi diktátort és kulturális reakcióst a legszabadabb és legradikálisabb délnémet klubeste keresztapjává fogadni, majd mint nőt, bokszolót, mint a japánok barátját, rasztafarit vagy akár a forradalmi DJ-zés elméleti megalapozóját ábrázolni.

Hyner a free jazz, a zaj, az elektronikus hangzás, a spoken word, az olyan aktuális avantgárd tánczenék, mint a dubstep, breakcore, leftfiled hip hop és más műfajok összehasonlíthatatlan mixét állítja össze. Nemrég a nem túl barátságos, sőt smirgli hírében álló Kevin Martin (Techo Animal, The Bug) halgatta végig Hyner szettjét, majd odament és csak annyit mondott. Good job! Aztán hamarosan már egy színpadon álltak, s aztán jöttek a többiek: Raz Mesinai, DJ/Rupture, fliatine, Al-Haca és mások. Hyner ezen túl Dub Universe néven műsort visz a Radio Z-n és szervezője a nürnbergi "Kunst aus Strom" elektronikus fesztiválnak.