| IT

03.23 Péntek, 16:00-20:00

Merlin (kisterem)
1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.

Vissza a fellépőkhöz

IT

A monogram IT Irena Tomazint jelöli, akit hazájában is még leginkább, mint koreográfus, táncos ismerik. Technikáját főként az Intact táncstúdióban, a ljubljanai táncszínházban illetve a Laboratory és a Agon En knap csoportban, illetve külföldi kurzusokon szerezte. Számos tánc- és színházi darabban szerepelt, szólótáncdarabját, a Hitchcock metamorfózisát - melyet a zeneszerző Reichenberggel jegyez - 2001-ben mutatták be, majd második 2005-ös szólódarabja a Caprice már zene nélkül, csupán saját hangjára íródott. Ezt követően elsősorban a hangjával kezdett el dolgozni, de inkább színházban, mint zenei produkcióban. Az utóbbi időben több szlovén zenekarral (N'toko, Alzheimer Trio, Gredoc) dolgozik és énekel a Burnt out estéken a Bast Collective-vel is.

Irena Tomazin rendhagyó előadó, aki színházi rutinjával a háta mögött egyszerre magabiztos ugyanakkor mégis úgy tűnik önmaga is meglepődik, hogy mi is történik vele, amikor színpadra áll. Mitha több hang lakna benne, mintha különféle szellemek szállták volna meg.

Egyszerre szertartásszerű, szuggesztív és megrázó élő fellépései meglehetősen low-fi technika alkalmazásával születnek: hangját diktafonokra, kazettás magnókra rögzíti és azokat egymásra játsza, majd ezekkel kíséri magát, s újabb hangréteget rögzít égészen addig, amíg fel nem épül az előadás.